Zojuist heeft Daniel Dekker in de uitzending van Gouden Uren op NPO Radio 2 bevestigd dat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt tijdens de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

De geruchtenmachine over de Nederlandse deelnemer draaide alweer een aantal weken op volle toeren. Trijntje doorbrak zojuist het stilzwijgen en maakte live in de uitzending wereldkundig dat zij in 2015 de stap maakt naar het Europese podium.

Trijntje Oosterhuis: “Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei 2015 in Wenen. Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk. We zijn in de afrondende fase van het maken van het liedje dat we voor ogen hebben. De song is mede geschreven door Anouk, en het is erg fijn voor mij dat zij haar ervaringen met het Songfestival met mij wil delen. De gesprekken met AVROTROS over hoe we een en ander denken te gaan aanpakken waren bijzonder constructief. Ik heb er echt heel veel zin in!”

Daniel Dekker, namens AVROTROS: “Met Trijntje Oosterhuis heeft AVROTROS wederom een grote Nederlandse artiest binnengehaald. We zijn ontzettend trots dat zij ons land wil vertegenwoordigen. Met de combinatie van de prachtige stem van Trijntje en het nummer van Anouk gaan we vol vertrouwen richting de jubileumeditie van het grootste muziekevenement ter wereld”.

Zie HIER Trijnje d’r eerste reactie op het nieuws bij DWDD

 

 

 

 

www.songfestival.nl