‘SUNDAYS IN NEW YORK’

Trijntje Oosterhuis werkte samen met The Clayton Hamilton Jazz Orchestra  aan haar album ‘Sundays In New York’, dat in 2010 verscheen.  Het jaar daarna bracht de zangeres onder begeleiding van het orkest een aantal nummers van het album live ten gehore op het North Sea Jazz festival. Deze unieke samenwerking kent eindelijk een vervolg tijdens een korte tournee die dit najaar gepland staat met concerten in de Doelen, het Concertgebouw en het Muziekgebouw Eindhoven. De optredens staan grotendeels in het teken van het album en daarnaast zal The Clayton Hamilton Jazz Orchestra ook een aantal eigen stukken spelen. De kaartverkoop is direct van start gegaan.

The Clayton Hamilton Jazz Orchestra staat bekend als een van de beste big bands in de wereld. In 1985 begint drummer Jeff Hamilton samen met bassist John Clayton en diens broer Jeff Clayton het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. De drie stellen een big band samen uit een all star line-up van muzikanten uit Los Angeles. Dat levert prachtige muzikale samenwerkingen op, én de nodige Grammy-nominaties en -awards.

Trijntje Oosterhuis is één van de meest geprezen en veelzijdige zangeressen die Nederland kent. Zij zong met internationale grootheden als Lionel Richie, Al Jarreau, Queen, Andrea Bocelli, Herbie Hancock en Solomon Burke. Door de jaren heen heeft de zangeres ook nog met verschillende jazzmuzikanten- en orkesten samengewerkt zoals o.a. Toots Thielemans, New Cool Collective, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Amsterdam Sinfonietta.

North Sea Jazz presents

TRIJNTJE OOSTERHUIS & THE CLAYTON HAMILTON JAZZ ORCHESTRA  ‘SUNDAYS IN NEW YORK’

9 november de Doelen Rotterdam ism LantarenVenster Tickets

10 november Muziekgebouw Eindhoven Tickets

11 november Concertgebouw Amsterdam Tickets