Via NOS.nl

Trijntje Oosterhuis heeft het nummer bekendgemaakt dat zij gaat zingen op het Eurovisie Songfestival. Het lied heet Walk Along en is geschreven door zangeres Anouk.

Oosterhuis presenteerde het nummer in het radioprogramma Gouden Uren van Daniël Dekker op NPO Radio 2. Ze deed dat in het bijzijn van een zaal vol journalisten. “Het lied is fris en catchy en anders dan je van mij verwacht”, liet Oosterhuis weten.

Ze vindt het een eer om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival dat volgend jaar mei in Wenen wordt gehouden. “Het is bijzonder om mee te doen en ik ga er het allerbeste van maken.”

Songfestival-kenner Cornald Maas noemt het lied “mooi, energiek en melancholiek”. Over de kansen: “Het is een liedje dat zou kunnen winnen.”

Anouk zingt op de achtergrond ook mee, maakte Oosterhuis bekend. “Het is te gek om dit samen met Anouk te doen. Ze heeft het Songfestival in een ander daglicht gezet. Ik durf nu ook wel.”

The Common Linnets, met Ilse DeLange en Waylon, werden afgelopen jaar in Denemarken tweede. Dat was de hoogste notering voor Nederland in jaren. Anouk werd in 2013 met het nummer Birds negende.